Toimisiko perustulo – mitä OECD arvioi?

Toimisiko perustulo – mitä OECD arvioi?
16.6.2017 klo 9.00–11.00
Kelan päätalon auditorio (Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki) tai verkko
Sosiaaliturvan uudistaminen on keskeinen poliittinen teema useimmissa OECD -maissa. Sosiaaliturvaa halutaan uudistaa kannustavammaksi ja vastaamaan paremmin uusia yhteiskunnallisia haasteita. Yhtenä vaihtoehtona on esitetty perustuloa, jota Suomi kokeilee parhaillaan. Kokeiluita on vireillä useissa muissakin maissa.
Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD on tehnyt EUROMOD-mikrosimulaatiomallilla arvioita perustulon mahdollisuuksista eräille OECD-maille. Suomi on yksi laskelmissa mukana olevista maista.
Seminaarissa arvioinnin laatinut OECD:n ekonomisti Herwig Immervoll esittelee tutkimustaan ja pohtii perustulon toimintaedellytyksiä, vahvuuksia ja heikkouksia, voittajia ja häviäjiä. Seminaarin kieli on englanti.
Ilmoittaudu seminaariin 14.6.20174 mennessä. Seminaariin voi osallistua myös verkossa, jolloin ilmoittautumista ei tarvita. Kutsua saa välittää eteenpäin.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: http://www.kela.fi/toimisiko-perustulo-mita-oecd-arvioi-
Tervetuloa!

Ohjelma:
09:00 Coffee
09:30 Current status of the Finnish basic income experiment – Olli Kangas, Director of Government and Community Relations, Kela
9.45 Basic income as policy option: can it work? – Herwig Immervoll, Senior Economist, Head of Employment-Oriented Social Policies at the OECD
10:30 Comments by Markus Kanerva, Senior Specialist at the Prime Minister’s Office
10:45 Discussion
11:00 Seminar concludes