Tietoa meistä

BIEN Finland – Suomen perustuloverkosto ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on lisätä keskustelua perustulosta, edistää perustulon toteuttamista Suomessa sekä seurata perustuloaloitteiden etenemistä kansainvälisesti. Perustuloverkosto on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Vuonna 2011 perustettu Suomen perustuloverkosto on yksi BIENin yli kolmestakymmenestä kansallisesta jäsenjärjestöstä.

BIEN on lyhenne sanoista Basic Income Earth Network. Kansainvälinen BIEN perustettiin vuonna 1986 aluksi Euroopan tasolla. Vuonna 2004 sen toiminta laajeni globaaliksi. Voit tilata Basic Income Earth Network NewsFlash uutiskirjeen tai liittyä jäseneksi kansainväliseen BIEN-järjestöön. Ohjeita Suomen perustuloverkostoon ja sen postituslistoille liittymisestä alempana.

Perustulolla tarkoitetaan jokaiselle yhteiskunnan jäsenelle ilman ehtoja ja vastikkeetta maksettavaa perustoimeentuloturvaa. Perustulo yksinkertaistaisi monimutkaista tukiviidakkoa, helpottaisi työn ja sosiaaliturvan yhteensovittelua ja paikkaisi sosiaaliturvan aukkoja. Suuri- ja keskituloisilta perustulon tuoma tulonlisäys perittäisiin takaisin ansiotuloverotuksessa. Perustulon toteuttamiseksi on useita erilaisia malleja.

Lisätietoa perustulosta: KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET VASTAUKSINEEN

BIEN Finland – Suomen perustuloverkosto ry:n hallitus 2019

Petteri Räty (puheenjohtaja)
Roosa Eriksson (varapuheenjohtaja)
Markku Ikkala
(rahastonhoitaja)
Matti Säämäki
(sihteeri)
Pekka Elonheimo
Jouko Hemmi
Anja-Riitta Ketokoski
Peter Norra
Jukka Peltokoski
Johanna Perkiö


Tärkeitä dokumentteja

Suomen perustuloverkoston yhdistysjäsenet: Vihreä sivistysliitto, Vasemmistofoorumi, Vasemmistonuoret, Tampereen yliopiston ylioppilaskunta, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, Attac, Turun yliopiston ylioppilaskunta, Hyvinvointivaltion vaalijat, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta.


BIEN Finlandin jäsenrekisterin tietosuojaseloste