Tietoa meistä

BIEN Finland – Suomen perustuloverkosto ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on lisätä keskustelua perustulosta, edistää perustulon toteuttamista Suomessa sekä seurata perustuloaloitteiden etenemistä kansainvälisesti. Perustuloverkosto on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Vuonna 2011 perustettu Suomen perustuloverkosto on yksi BIENin yli kolmestakymmenestä kansallisesta jäsenjärjestöstä.

BIEN on lyhenne sanoista Basic Income Earth Network. Kansainvälinen BIEN perustettiin vuonna 1986 aluksi Euroopan tasolla. Vuonna 2004 sen toiminta laajeni globaaliksi. Voit tilata Basic Income Earth Network NewsFlash uutiskirjeen tai liittyä jäseneksi kansainväliseen BIEN-järjestöön. Ohjeita Suomen perustuloverkostoon ja sen postituslistoille liittymisestä alempana.

Perustulolla tarkoitetaan jokaiselle yhteiskunnan jäsenelle ilman ehtoja ja vastikkeetta maksettavaa perustoimeentuloturvaa. Perustulo yksinkertaistaisi monimutkaista tukiviidakkoa, helpottaisi työn ja sosiaaliturvan yhteensovittelua ja paikkaisi sosiaaliturvan aukkoja. Suuri- ja keskituloisilta perustulon tuoma tulonlisäys perittäisiin takaisin ansiotuloverotuksessa. Perustulon toteuttamiseksi on useita erilaisia malleja.

Lisätietoa perustulosta: KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET VASTAUKSINEEN

BIEN Finland – Suomen perustuloverkosto ry:n hallitus 2024

Puheenjohtaja
Petteri Räty

“Perustulo on 2000-luvun ratkaisu muuttuvan yhteiskunnan haasteisiin ja hyvinvointivaltion turvaverkoston varmistamiseen.”
sp. petteri.raty(a)perustulo.org

Rahastonhoitaja
Markku Ikkala
“Hyväksytään päämääräksi (visioksi) täydellinen perustulojärjestelmä. Pidetään päämäärä  mielessä, kun puretaan byrokratiaa, uudistetaan sosiaaliturvaa ja verotusta. Suurta mullistusta ei aluksi tarvittaisi, vaikka ajatustavan muutoksen seuraukset voisivat olla suuret. Tarvitaan vain myönteinen poliittinen tahto.”

Varapuheenjohtaja
Matti Säämäki
Perustulo tuo hyvinvointiyhteiskunnan nykypäivään ja on seuraava korjaussarja vallitsevaan eriarvoisuutta generoivaan talousjärjestelmään.”
sp. matti.saamaki(a)perustulo.org

Sihteeri
Juha Uski
“Ollaan hakoteillä, kun ihminen palvelee rahaa. Kyllä rahan pitää palvella ihmistä. Perustulo on oikeus ja kohtuus.”

UBI Nordic koordinaattori
Jouko Hemmi
“Kaikkien ihmisten osaaminen, tieto-taito ja kokemukset sekä henkilökohtaisen integriteetin turvaaminen yhteiskunnallisessa osallisuudessa on saatettava täysimääräisesti pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan yhteiseksi pääomaksi – universaalilla, vastikkeettomalla perustulolla!”


Eetu Lehto

“Perustuloa on helppo kannattaa. Se on harvinaislaatuinen yksinkertainen ratkaisu monimutkaisiin ongelmiin, mikä samalla vähentää rutkasti byrokratiaa ja turvaa jokaisen perustarpeet. Haluan nähdä maailman, jossa perustulon vapauttaman ihmispotentiaalin myötä voimme yhdessä ratkaista kohtaamiamme ongelmia.


Tärkeitä dokumentteja

Suomen perustuloverkoston yhdistysjäsenet: Vihreä sivistysliitto, Vasemmistofoorumi, Vasemmistonuoret, Tampereen yliopiston ylioppilaskunta, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, Attac, Turun yliopiston ylioppilaskunta, Hyvinvointivaltion vaalijat, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta.


BIEN Finlandin jäsenrekisterin tietosuojaseloste