Suomen perustuloverkosto hyväksyttiin BIEN:in jäseneksi

Basic Income Earth Networkin 14. kansainvälinen perustulokongressi järjestettiin 14.-16.9.2012 Münchenissä. Kongressissa kuultiin laaja valikoima esitelmiä niin tutkija- kuin aktivistiperspektiiveistä sekä eri maiden perustulohankkeiden kuulumiset. Intiassa Unisefin rahoituksella toteutetun perustulokokeilun vaikuttavat tulokset paljastettiin ensimmäistä kertaa laajemmalle yleisölle. Kongressi keräsi yhteensä noin 450 osallistujaa 25 eri maasta. Suomesta perustulokongressiin osallistui 13 henkilön delegaatio.

Kongressipaperit ovat ladattavissa kongressin nettisivuilta (linkit papereihin löytyvät kohdasta Programme/Day 1,2,3). Suurin osa sessioista videoitiin ja myös videot, sekä osa puuttuvista papereista ilmestyvät lähiaikoina nettisivuille.

Kongressin päätteeksi järjestettiin BIENin yleiskokous, jossa hyväksyttiin uudet jäsenjärjestöt. Suomen perustuloverkoston lisäksi hyväksynnän saivat Slovenian ja Belgian perustuloverkostot.

Eurooppalainen perustulo -kansalaisaloite koki harmillisen takaiskun. Komissio on hylännyt aloitteen vedoten siihen, että sosiaalipolitiikka ei kuulu sen toimivaltaan. Aktivistit pohtivat nyt vaihtoehtoisia keinoja aloitteen toteuttamiseen.