Punainen kookos: Opiskelijaliikkeen rooli perustulokeskustelussa 9.5. klo 18-21

Perustulokeskustelu saa monen veren kiehumaan. Malleja on yhtä monta kuin keskustelijoita ja niitä yhdistää lähinnä nimi. Kaikissa malleissa tavoite on uudistaa sosiaaliturvaa ja toimeentuloa. Perustulolla on kannatusta halki poliittisen kentän ja BIEN Finland – Suomen perustuloverkosto kerää allekirjoituksia kansalaisaloitteeseen perustulon puolesta. Mikä on opiskelijoiden asema, kun keskustellaan perustulosta? Entä millaista perustulomallia opiskelijoiden kannattaisi ajaa?

Tilaisuudessa on keskustelemassa mm. HYY:n ja Tamyn, eli Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan, hallitusten edustajia. Tamy on kannattanut perustuloa vuodesta 2008 ja tehnyt siitä päivitetyn linjapaperin vuonna 2011. Millaista on perustulokeskustelu HYY:ssä? Tule, osallistu ja vaikuta.

Punainen kookos on Sitoutumattoman vasemmiston vapaamuotoinen keskustelutilaisuus. Se järjestetään Kupolissa Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5 B) 9.5. kello 18. Paikalle pääset Mannerheimintien puolelta Plantaran ja Pentikin välissä olevasta ovesta, jolta löydät tarvittavat opasteet 7. kerrokseen asti. Tila ei valitettavasti ole esteetön.