Tietoa meistä

BIEN Finland – Suomen perustuloverkosto ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on lisätä keskustelua perustulosta, edistää perustulon toteuttamista Suomessa sekä seurata perustuloaloitteiden etenemistä kansainvälisesti. Perustuloverkosto on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

BIEN on lyhenne sanoista Basic Income Earth Network. Kansainvälinen BIEN perustettiin vuonna 1986 aluksi Euroopan tasolla. Vuonna 2004 sen toiminta laajeni globaaliksi. Basic Income Earth Network ylläpitää Online uutispalvelua sekä tukee tieteellistä Basic Income Studies -lehteä. Vuonna 2011 perustettu Suomen perustuloverkosto on yksi BIENin kahdestakymmenestä kansallisesta jäsenjärjestöstä.

Perustulolla tarkoitetaan jokaiselle yhteiskunnan jäsenelle ilman ehtoja ja vastikkeetta maksettavaa perustoimeentuloturvaa. Perustulo yksinkertaistaisi monimutkaista tukiviidakkoa, helpottaisi työn ja sosiaaliturvan yhteensovittelua ja paikkaisi sosiaaliturvan aukkoja. Suuri- ja keskituloisilta perustulon tuoma tulonlisäys perittäisiin takaisin ansiotuloverotuksessa. Perustulon toteuttamiseksi on useita erilaisia malleja.

Lisätietoa perustulosta: KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET VASTAUKSINEEN

LIITY PERUSTULOVERKOSTON JÄSENEKSI: Ilmoita yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero ja mahd. ammatti) osoitteeseen perustulo@perustulo.org niin lähetämme paluuviestinä tiedot jäsenmaksun maksamista varten. Jäsenmaksu vuodelle 2017 on 20 € henkilö- ja yhdistysjäsenille ja 10 € pienituloisille (opiskelijat, työttömät jne.).

* Ota yhteyttä: perustulo@perustulo.org tai seuraa infoa sähköpostilistoillamme ja Facebookissa (ohjeet alla).

LIITY SÄHKÖPOSTILISTALLE: Liity täällä tai lähetä pyyntö osoitteeseen bien.finland@gmail.com.

LIITY FACEBOOK-RYHMÄÄMME: Suomen perustuloverkosto

BIEN Finland – Suomen perustuloverkosto ry:n hallitus 2018

Pekka Elonheimo(puheenjohtaja)
Markku Ikkala
Jouko Hemmi
Anja-Riitta Ketokoski
Pekka Kärkkäinen
Peter Norra
Petteri Räty
Matti Säämäki
Juha Järvinen
Marjatta Laiho


Tärkeitä dokumentteja 2018
– Toimintakertomus 2017
– Yhdistyksen säännöt

Suomen perustuloverkoston yhdistysjäsenet: Vihreä sivistysliitto, Vasemmistofoorumi, Vasemmistonuoret, Tampereen yliopiston ylioppilaskunta, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, Attac, Turun yliopiston ylioppilaskunta, Hyvinvointivaltion vaalijat, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta.


BIEN Finlandin jäsenrekisterin tietosuojaseloste